Η παράσταση: Μία πρωτότυπη ιστορία για το περιβάλλον και τους τρόπους αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών καταστροφών που ζωντανεύει από κούκλες και ηθοποιούς. Τα παιδιά, παρέα με ένα μικρό αστέρι και έναν σοφό Αστρογέροντα, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον, κατανοούν πολύπλοκα περιβαλλοντικά ζητήματα και εκπαιδεύονται σε έννοιες όπως:  Τα είδη της ρύπανσης, τα στρώματα της ατμόσφαιρας, η τρύπα του όζοντος, η επικίνδυνη χημική ένωση CFC, η εξάντληση των φυσικών πόρων κ.α.

Tέλος, ενθαρρύνονται να αναλάβουν δράση για την πολύτιμη διάσωση του πλανήτη.

 

Περίληψη έργου: Όλα έμοιαζαν ήσυχα στην Αστρογειτονιά, ώσπου ένα μικρό αστεράκι ακούει την έκκληση του πλανήτη Γη για βοήθεια. Με την βοήθεια ενός σοφού γέροντα καταστρώνουν το σχέδιο δράσης τους  και με όχημα μία αστρομηχανή ξεκινούν το περιπετειώδες ταξίδι τους προς τη γη. Θα αντιμετωπίσουν τις λεγεώνες CFC που κατατρώνε το όζον, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την άπληστη κυρία Φρουφρουρίκου, τους τόνους σκουπιδιών για να καταλάβουν τέλος κουρασμένοι και απογοητευμένοι ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι φαντάζονταν… Μόνοι τους αποκλείεται να καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα και να σώσουν τη γη…  άραγε θα μπορέσουν να βρουν βοήθεια; 

 

Αστεράκι: Γίγαντες! Βοήθειααααα

Γέροντας: Μη φοβάσαι αστεράκι αυτοί είναι οι «άνθρωποι» αλλά πρόσεξε να μη μας πατήσουν! Δεν μπορώ αν καταλάβω πώς βρεθήκαμε εδώ αντί να πάμε στο δάσος! θα τη σκοτώσω την αστρομηχανή, θα την αποσύρω, θα την κάνω παλιοσίδ-

Αστεράκι: Ααααααα Mα είναι τόσοι πολλοί!!

Γέροντας: Ναι δυστυχώς είναι και πολλοί! Και όσο περισσότεροι είναι οι άνθρωποι τόσο περισσότερα είναι τα αγαθά που θέλουν! και όσο αυτοί θέλουν περισσότερα τόσο ξεζουμίζουν το περιβάλλον! Άστα βράστα!

Αφηγητής: Το μικρό αστεράκι που αφαιρέθηκε για μια στιγμή ξάφνου ένιωσε κάτι να το κλωτσάει και μετά να στέκεται από πάνω του! Κοίταξε προς τα πάνω και τι να δει! Mια παχουλή κυρία το κοίταζε εξεταστικά! Ήταν η γνωστή σε όλους κυρία Φρουφρουρίκου!

 

Μετά την παράσταση:  Ακολουθεί ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο δραστηριοτήτων όπου ανάλογα με την ηλικία και τη δυναμική της ομάδας τα παιδιά λαμβάνουν μέρος σε θεατρικά παιχνίδια, δημιουργίες πρωτότυπων κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά και διεξαγωγή επιστημονικών πειραμάτων με στόχο τη βιωματική κατανόηση των εκπαιδευτικών εννοιών. Παράλληλα ενθαρρύνονται να γίνουν φορείς της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και να συμμετέχουν πρακτικά στο σχέδιο «Σώζουμε τον πλανήτη γη».