Η παράσταση:  Ένα επίκαιρο παραμύθι  για τα ξεχασμένα ήθη και έθιμα που έρχεται να μας  υπενθυμίσει τις πανανθρώπινες αξίες  και το πραγματικό νόημα των  Χριστουγέννων. Η παράσταση με τη συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής καταφέρνει να μας παρασύρει σ’ ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο , να διασκεδάσει, να ψυχαγωγήσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με έννοιες όπως  η ομαδικότητα και η συνεργασία, η προσφορά και η αλληλεγγύη, η μοναδικότητα και η αποδοχή, η αισιοδοξία και η ελπίδα.            

"Παγωνούλα: Αλήθεια είναι δηλαδή αυτό κύριε Έλατε; Δίκιο είχε ο χιονοσπουργίτης; Και γιατί δεν θα έρθουν φέτος τα Χριστούγεννα;

 

Κύριος Έλατος: Γιατί οι άνθρωποι Παγωνούλα μου αδιαφορούν για τα πάντα ακόμη και για τα   Χριστούγεννα!  Παράτησαν τις ανθρωποπόλεις τόσο πολύ  που τα Χριστούγεννα τα καημένα αν έρθουν δεν θα μπορούν να αναπνεύσουν από το καυσαέριο, ούτε να περπατήσουν από τα βουνά σκουπίδια ούτε να μοιράσουν την αγάπη τους αφού όλοι τσακώνονται!"

 

 

 

 

Μετά την παράσταση: Ακολουθεί το πρόγραμμα του θεατρικού παιχνιδιού που καλεί με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά να εμπλακούν στη δράση, να προβληματιστούν και να αποφασίσουν, να κατανοήσουν σε βάθος τις καινούριες πληροφορίες, να εκφραστούν, να παίξουν και να ευχηθούν!

Περίληψη του έργου: Παραμονές Χριστουγέννων και η μικρή Παγωνούλα Χιονονιφαδούλα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσκεψη στη γη! Με απογοήτευση όμως όταν φτάνει ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι έχουν τόσες σκοτούρες που έχουν ξεχάσει τα φετινά Χριστούγεννα! Αψηφώντας τους κινδύνους και με σύμμαχους τους φίλους των Χριστουγέννων θα προσπαθήσει να φέρει την εορταστική ατμόσφαιρα  πίσω στην πόλη. Στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσει φίλους, θα συναντήσει εμπόδια και θα μάθει, μαζί με τους μικρούς θεατές, ένα σωρό πράγματα για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, τα έθιμα των γιορτινών ημερών αλλά και για τη διαφορετικότητα, την έννοια της μοναδικότητας, ακόμη και …για τον κύκλο του νερού!