Λίγα λόγια για την παράσταση: Πρόκειται για ένα ευφάνταστο σύγχρονο παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τη σχέση τους με τη ζωγραφική, τη μουσική, τη φαντασία και τις 5 αισθήσεις. Τα παιδιά παρασύρονται σε ένα ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων και της μουσικής και εξερευνούν μαζί  με τη Βασιλική τους βασικούς κανόνες της ζωγραφικής, πειραματίζονται με τα χρώματα και βλέπουν από κοντά το Δίσκο του Νεύτωνα, γνωρίζουν τις νότες και τα είδη των οργάνων και ανακαλύπτουν το συσχετισμό των ήχων, των χρωμάτων και των συναισθημάτων. Η παράσταση μέσα από τη διαρκή αλληλεπίδραση με τα παιδιά επιτυγχάνει τόσο την κατανόηση των βασικών θεωρητικών όρων όσο και την ουσιαστική ψυχαγωγία τους.

 

Βασιλική: «Θυμήσου τα χρώματα… θα σου κρατάνε συντροφιά και θα γεμίζουν φως  το ταξίδι σου»!! Είσαι κοντά μη φοβηθείς…

Καμιά φορά μες στην καρδιά

Πέφτει πυκνό σκοτάδι

Τότε μέσα στα μάτια σου

Μοιάζει να έχει βράδυ

Κρατά τα βλέφαρα κλειστά

Και με τα δάχτυλα σου

Με ένα άγγιγμα γλυκό

Βαλε τα δυνατά σου

Αμέσως  χρώματα θα δεις

Πολλά κρυμμένα αστέρια

Σε χώρα ονείρου θα βρεθείς

Σε μαγικά λημέρια

Στα χέρια σου τ’ αστέρια 

 

 

 Περίληψη έργου: Για τη μικρή Βασιλική τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, ύστερα από αυτό το όνειρο! Ήταν κάτι πολύ παράξενο, σαν ένα χρώμα που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο χρώμα αλλά και σαν μια γλυκιά μελωδία, σαν γέλιο ζωηρό, σαν μοσχομυριστό λουλούδι... Σίγουρα ήταν κάτι που έπρεπε να το ξαναβρεί! Με τη βοήθεια της γιαγιάς της, της γιαγιάς Βασιλικούλας, ξεκινάει την περιπλάνηση της στην χώρα των χρωμάτων και της μουσικής έχοντας να αντιμετωπίσει ένα σωρό εμπόδια (μήπως τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονται;). Γνωρίζει τους κατοίκους των παράξενων χωρών και μαθαίνει όλα τα μυστικά των χρωμάτων και των ήχων αλλά δεν βρίσκει πουθενά το φαμπλεκοτρί που ψάχνει... ή μήπως το έχει ήδη ανακαλύψει;

Μετά την παράσταση ακολουθεί το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού δράματος κατά το οποίο τα παιδιά γίνονται φορείς της δράσης, έρχονται σε επαφή με τις έννοιες που πραγματεύεται το έργο και ανακαλύπτουν γιατί είναι τελικά τόσο σημαντικό σε όλους μας αυτό το Φαμπλεκοτρί.